Arendus- ja ärimudel konkreetsete projektide näitel

Ethereum

Ethereum on avatud lähtekoodiga ligipääs digitaalsele rahale ja andesõbralikele teenustele. See on kommuuni poolt loodud tehnoloogia, mis on aluseks krüptorahale Ether ja tuhandetele teistele rakendustele saadaval juba täna. 

Antud leiutisele pani aluse Vitalik Buterin, keda võlus Bitcoini revolutsiooniline tehnoloogia ja otsustas teha sarnane tehnoloogia avatuks kõigile. Võib väita, et antud projekt andis suure tõuke krüptovaluuta arengule, kuna sellele on palju lihtsam arendada isikutel ja firmadel enda projekti. Kood on saadaval kõigile Githubis ja seda täiendatakse igapäevaselt. Samuti on teinud projekt selle looja rikkaks meheks tänu Ethile, kuna valuuta hind on tohutult tõusnud.

Dropbox

Drew Houstoni ja Arash Ferdowsi poolt loodud Dropbox on failitalletussüsteem, mida kasutatakse firmades ja eraisikutel omavaheliseks failivahetuseks. Basic versioon on kõigile tasuta, kuid selle maksimaalne failitalletavus on 2GB. Kasutaja saab seda mahtu suurendada sõprade kutsumisega rakendust kasutama, saades iga inimese pealt 500MB mahtu juurde. Sellel on lisaks veel teisi versioone, mis on tasulised ja failide mahutavus kordades suurem. 

Comments