Erinevad iseloomud IT-juhtidel

 Elon Musk (arengumootor)

Elon Muski võib nüüdseks ilmselt pidada juba superstaariks. Ta on mitmete firmade juht, kus toimub täiesti innovaatiliste asjade arendamine. Tema kuulsamateks firmadeks on Tesla, SpaceX, PayPal, OpenAI ja neid firmasid võibki loetlema jääda, kuna neid on niivõrd palju ja kõik on omamoodi uuenduslikud.

Alustades PayPalist, mis oli ta esimestest õnnestunud projektidest ja tootis palju raha. PayPal tõi internetti turvalisema maksmise, mis peale tohutute krediitkaardipettuste osutus vägagi populaarseks, kuna lisas turvaelemente internetiostudele.

Tesla revolutsioneeris elektriautode tootmist. Kui varem olid elektriautod võimalikult minimalistlikud ja pisikesed autod, siis Tesla aga tegi elektriautost ruumika luksusauto ja mootorgi suudab fossiilkütuse mootoritega võistelda võimsuse poolest.

SpaceX on ilmselt kõige kuulsam neist, kuna see on esimene mitteriiklik kosmosefirma, mis ehitab rakette ja peaks üsna varsti viima ka inimesed marsile.

OpenAI on vabatarkvaral põhinev firma, mille baasil saavad eraisikud ja -firmad arendada tehisintellekti. Sellega luuakse palju huvitavaid projekte, mis ongi mõeldud rohkem teaduslikuks arendamiseks kui mingi firmale tulu teenimiseks, laiendades AI võimalusi.


Jeff Bezos (juht)

Jeff Bezos on praeguseks maailma kõige rikkam inimene, vähemalt kapitali väärtuse poolest, kuna omab suurt osa Amazoni aktsiatest. Ta lõi Amazoni internetis raamatute müümiseks, kuna leidis ise sellisele asjale vajadust ja varsti saigi see projekt vägagi edukaks. Edasi aga laienes tootevalik ka teistele esemetele ja nüüdseks on see kõige rohkem laienenud netipood. Amazonil on kõik eelised teiste sedalaadi firmade eest: lai tootevalik, kiire kättesaadavus ja odav teenustasu. Jeff Bezos teeb kõik selle nimel, et konkurendid ei pääseks turule. Näiteks kui märkab mõnda konkurenti kõrval arenemas, langetab hindasid, ise ka kahjumit tootes, et väiksemat firmat väikeste sissetulekute tõttu pankrotti ajada. Tema juhtimise tugevneb Amazon järjest edasi ja laienetakse erinevatele teenustele, näiteks elekter, internet, toidukaubad ja palju muud. Võib oletada, et varsti on võimalik kõiki tooteid ja teenuseid saada Amazonist.

Comments